Миропільська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Сумщині надають грошову допомогу на дітей, які евакуйовані в 2024 році з 5-кілометрової зони

Дата: 28.02.2024 09:37
Кількість переглядів: 156

Сума складає 2 тис. грн. Отримати кошти може один з батьків на кожну дитину.

Про це повідомили у Департаменті з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської ОВА.

Допомога надається за рахунок коштів обласного бюджету Сумської області у розмірі 2 тис. грн одному з батьків на кожну дитину, евакуйовану з території громад, визначених розпорядженням голови Сумської ОВА.

“Це одноразова допомога — 2 тис. грн на кожну евакуйовану дитину з 5-кілометрової зони. Її можуть отримати родини з дітьми, які переїздять у межах Сумської області. Навіть якщо людина перемістилася з 5-кілометрової зони в межах однієї громади, з одного населеного пункту в інший, більш безпечний, все одно допомогу можна отримати”, – розповіла Суспільному директорка Департаменту з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської ОВА Людмила Мусіяка.

Як отримати грошову допомогу

Отримувач допомоги має особисто звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту територіальної громади за місцем фактичного проживання з відповідною заявою, в якій зазначаються реквізити рахунку в уповноваженому банку, на який перераховується допомога.

До заяви додаються:

  • копія паспорта;
  • копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника або копія сторінки паспорта, де є відмітка про наявність у неї права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта, якщо особа через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомила про це відповідний контролюючий орган;
  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • копія довідки внутрішньо-переміщеної особи (дитини).

За наявності поданих документів Департамент забезпечує виплату допомоги отримувачу на його рахунок, додали у повідомленні.

Програма запрацювала з 1 січня 2024 року, для ВПО котрі перемістилися в 2024 році

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора