Миропільська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що в обов’язковому порядку має бути відображено в будь-якому фіскальному чеку?

Дата: 04.02.2022 14:51
Кількість переглядів: 498

 

Фото без опису

Покупець можете отримати товарний чек або фіскальний чек.

Різниця між ними буде зрозумілою навіть людині, далекій від бухгалтерії. Закон «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» визначає коли та щодо яких товарів мають видаватися конкретні види чеків. Наприклад при купівлі алкоголю або побутової техніки мають давати саме фіскальний.

Найбільш надійним розрахунковим документом, який може отримати покупець є фіскальний чек.

Фіскальний чек – це документ певного зразка, який в обов’язковому порядку був пропущений через касовий апарат та зафіксований в його захищеній пам’яті.

Що ж в  обов’язково порядку має бути відображено в будь-якому фіскальному чеку?

ЦЕ:

  • номер касового апарату, виданий податковою при постановці його на облік;

  • число і час проведення операції. Невірно вказані дані служать підставою для заборони роботи касового апарату до усунення неточності;

  • підсумкова сума покупки;

  • інформація про касира;

  • порядковий номер касової операції. Він служить для контролю з боку податкових служб.

Головною особливість фіскальних чеків є те, що вони в обов’язковому порядку зберігаються в пам’яті касового апарату, саме для цього і служить захищений фіскальний блок в його складі.

Таким чином, навіть якщо продавець виявиться недоброчесним і не захоче визнавати покупку Вами товару саме у нього, йому буде дуже важко це зробити.

Також продавець може видати Вам товарний чек.

І якщо форма та зміст фіскального чека, встановлені «Положенням про форму та зміст розрахункових документів», затвердженим наказом Мінфіну України від 21.01.2016 № 13, то форма та зміст товарного чека на теперішній час законодавчо не визначена.

Таким чином, продавці можуть видавати товарні чеки довільної форми і виглядати вони можуть дуже по-різному.

Головне управління ДПС у Сумській області звертає увагу  споживачів та переконливо радить бути обізнаними у своїх правах  та завжди вимагати чек, незалежно від того який товар придбаєте.

Головне управління ДПС у Сумській області закликає звертати увагу на те, який саме чек отримуєте та на те, що в ньому зазначено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора