Миропільська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Електронний кабінет: надійно, зручно, оперативно

Дата: 18.01.2022 16:51
Кількість переглядів: 333

Сервіс ДПС Електронний кабінет – це персональне автоматизоване робоче місце платника податків, робота в якому може здійснюватися з будь-якого, підключеного до Інтернету комп’ютера по гіперпосиланню Електронний кабінет на вебсайті ДПС шляхом авторизації за допомогою особистого електронного ключа цифрового підпису.

У Головному управлінні ДПС у Сумській області пояснюють, що зазначений сервіс надає можливість надсилання та перегляд податкової звітності, інформація з інтеграційних карток, платника по податках та зборах, отримання довідки про відсутність заборгованості,  інформація з загальнодоступних реєстрів та повна інформація про платника податку, можливість електронного листування тощо.

За допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету, платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також, через офіційний вебпортал ДПС.

Робота у приватній частині Електронного кабінету проводиться з використанням кваліфікованого електронного підпису (далі - КЕП), отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Подання електронних документів здійснюється відповідно до Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557, а також на підставі договору про визнання електронних документів, що визначає взаємовідносини суб’єктів електронного документообігу.

Платник створює електронні документи у строки та у порядку, що визначені законодавством для відповідних документів в електронному та паперовому вигляді, із зазначенням всіх обов’язкових реквізитів та з використанням КЕП чи кваліфікованої електронної печатки.

Після накладання КЕП, автор здійснює шифрування електронного документа та надсилає його засобами телекомунікаційного зв’язку до адресата протягом операційного дня.

Залишилося додати, що Електронний кабінет працює 24/7, крім часу, необхідного для його технічного обслуговування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора