Миропільська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

19 тисяч споживачів ТОВ «Сумигаз Збут» не сплачують за спожитий газ понад 3 місяці

Дата: 29.10.2021 11:12
Кількість переглядів: 1418

Борги побутових клієнтів ТОВ «Сумигаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», наразі становлять 371, 4 млн грн.

 

Як зазначають у компанії, найскладніше працювати з клієнтами, які тривалий час ігнорують будь-який діалог з постачальником щодо погашення заборгованості.

 

«Понад 31 тисяча абонентів мають прострочені платежі, із них 19 тисяч клієнтів не вносили оплату за газ понад три місяці.  Звертаємо увагу споживачів, які під час опалювального періоду розраховують на фінансову допомогу держави, що наявність простроченої понад три місяці заборгованості (сума якої 340 грн і більше) є підставою для відмови у отриманні субсидії»,  – говорить начальник відділу продажу фізичним особам Тетяна Шокун.

 

У вересні 3590 абонентам були надіслані повідомлення про заборгованість, у жовтні – вже 1851 повідомлення. За словами Тетяни Шокун, після отримання попереджень частина споживачів сплатили необхідну суму; близько сотні клієнтів звернулись до компанії з повідомленням, що зможуть сплатити заборговане протягом кількох місяців, та уклали договори реструктуризації.

 

Але готовими до співпраці виявилися не всі боржники. За дорученням ТОВ «Сумигаз Збут» у вересні та жовтні Оператором ГРМ було припинено газопостачання 68 злісним неплатникам, які мали значну заборгованість, неодноразово отримували повідомлення від компанії, але не реагували на них.

 

Уникаючи вирішення питання, споживачам варто пам’ятати, що у разі відключення від системи газопостачання, повторне приєднання можливе лише після повного погашення заборгованості та компенсації збитків, пов’язаних з припиненням та поновленням газопостачання.

 

Борги також можуть стягуватися у судовому порядку. Станом на середину жовтня у судах розглядаються 602 справи ТОВ «Сумигаз Збут» про стягнення заборгованості на суму 4,1 млн грн.

Нагадаємо, з липня в Україні запрацювала система накладення автоматизованого арешту рахунків боржників за житлово-комунальні послуги. Рахунки можуть бути арештовані за рішенням суду та на вимогу державних виконавців. У такому випадку сплатити доведеться більше, адже до суми боргу також додадуться судовий збір та витрати виконавчого провадження.

 

У ТОВ «Сумигаз Збут» розраховують на сумлінність своїх клієнтів, адже своєчасна сплата за блакитне паливо – це стабільність провадження господарської діяльності для постачальника та запорука безперебійного постачання газу до домівок споживачів. Розраховуватися за спожитий ресурс необхідно до 25 числа місяця наступного за місяцем споживання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора