Миропільська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прикордонники Сумщини інформують про внесення змін до правил прикордонного режиму

Дата: 21.10.2021 10:58
Кількість переглядів: 1352

5 прикордонний загін (Відділеня інспекторів прикордонної служби "Миропілля" відділ прикордонної служби "Краснопілля" інформує про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України, що регламентують питання прикордонного режиму в контрольованих прикордонних районах. Відповідні зміни внесені постановою Кабінету Міністрів України від 04.08.2021 року № 890.

Зокрема, змінами, внесеними до постанови Кабінету Міністрів України від 27.07.1998 року № 1147 «Про прикордонний режим», змінено ширину прикордонної смуги, яка становитиме 5 кілометрів вздовж всього сухопутного кордону. Раніше ширина прикордонної смуги була більшою та встановлювалася у межах прилеглих до державного кордону територій селищних і сільських рад.

п. 7. Громадяни України в'їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають, проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують їх особу.

п. 10. Особи, зазначені у пункті 7, на вимогу уповноважених осіб Державної прикордонної служби та органів Національної поліції, а також членів громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону зобов'язані пред'являти відповідні документи, передбачені цими пунктами.

п. 11.3 метою виявлення порушень законодавства з прикордонних питань, виконання завдань, пов'язаних з боротьбою з організованою злочинністю та незаконною міграцією у межах прикордонної смуги і контрольованого прикордонного району, уповноважені особи Державної прикордонної служби та органів Національної поліції, а також члени громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону мають право відповідно до Законів України "Про Державну прикордонну службу України" та  «Про дорожній рух» у разі потреби зупиняти та оглядати транспортні засоби. Зупинка транспортного засобу здійснюється: уповноваженими особами органів Національної поліції - у встановленому порядку; уповноваженими особами Державної прикордоннї служби, а також членами громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону: наземного - із застосуванням диска з червоним світлоповертачем або рукою, що вказує на цей транспортний засіб; Водій повинен зупинити транспортний засіб у місці, на яке йому буде вказано, з дотриманням правил зупинки, а також: подати для перевірки документи, що посвідчують особу водія і пасажирів, та реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон); дати можливість оглянути транспортний засіб і перевірити номери його агрегатів.

п. 17. Авіаційні роботи, будівництво, вирубування дерев і чагарників, водокористування, геологічне вивчення, дорожні та інші дослідження, гідротехнічні, землевпорядні, меліоративні та інші роботи, пов’язані із зміною водного режиму прикордонних річок, озер та інших водойм, водолазні роботи або занурення апаратів, що використовуються для підводного плавання, відео, кіно- та фотознімання місцевості, туристичні подорожі і стрибки з усіх видів парашутів у межах прикордонної смуги і районів, на території яких Кабінетом Міністрів України запроваджено прикордонний режим, а також збори, мітинги, маніфестації і демонстрації, спортивні, видовищні та інші масові заходи, військові навчання і тренування проводяться після інформування органу охорони державного кордону, у зоні відповідальності якого провадиться така діяльність, із зазначенням початку і строку її провадження, прізвища, власного імені, по батькові (за наявності) осіб, що провадитимуть діяльність або організовуватимуть масові заходи, інформації про документи дозвільного характеру на провадження зазначеної в цьому пункті діяльності або масових заходів.

Інформування здійснюється усно з використанням засобів електрозв’язку і письмово не пізніше ніж за 24 години до початку провадження такої діяльності, а щодо проведення масових заходів —- не пізніше ніж за 72 години до їх проведення, зокрема за допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти.

Крім цього, змінами, внесеними до постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.1998 року № 1199, актуалізовано перелік міст та районів, на території яких установлюються контрольовані прикордонні райони. У Сумській області, це: Конотопський, Охтирський, Сумський та Шосткинський райони.

З цими та іншими змінами можна ознайомитися за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-deyakih-post-a890 .

З усіх питань, які стосуються дотримання прикордонного режиму, громадяни можуть звернутися безпосередньо до управління 5 прикордонного загону (м. Суми) за телефоном: (0542) 67-13-82, e-mail: sumi_zagin@dpsu.gov.ua.

Нагадуємо, що за порушення прикордонного режиму наступає адміністративна відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства. 

При цьому наголошуємо на необхідність наявності документів, що посвідчують особу та реєстраційних документів на транспортні засоби, які будуть проводити діяльність в прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора