Миропільська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч з юристом Краснопільського бюро з надання БВПД

Дата: 22.09.2021 08:29
Кількість переглядів: 1827

Фото без опису

20 вересня 2021 року представниками Сумського районного сектору № 2 проведено зустріч з юристом Краснопільського бюро з надання БВПД Сергієм Куцеренко. Під час зустрічі юрист провів консультування та інформування з правових питань суб’єктів пробації  Сумського районного сектору № 2 філії ДУ “Центр пробації” у Сумській області.

Підвищення правової обізнаності осіб, які перебувають на обліку в установах пробації є важливим чинником запобігання випадків повторного скоєння злочинів та правопорушень. Саме тому, присутнім повідомлено, що законодавство України гарантує всім рівний доступ до безоплатної правової допомоги, необхідної для забезпечення захисту їх прав в порядку встановленому Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

Присутнім роз’яснено правові аспекти відповідальності осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, за порушення порядку відбування покарання.

Зокрема, зазначено, що у разі невиконання засудженим, звільненим від відбування покарання з випробуванням, обов’язків визначених законом та покладених на нього судом, систематичного вчинення правопорушень, що тягнуть за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, уповноважений орган з питань пробації застосовує до нього письмове попередження про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення для відбування призначеного покарання в місця позбавлення волі.

На завершення консультування було розповсюджено інформаційні матеріали про систему безоплатної правової допомоги, а також обговорено актуальні питання подальшої спільної взаємодії з уповноваженим органом з питань пробації та графік прийому громадян, які перебувають на обліку.

 

За інформацією Сумського районного сектору № 2 філії ДУ “Центр пробації” у Сумській області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора