Миропільська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про стан основних показників службової діяльності Краснопільського районного сектору з питань пробації за перше півріччя 2021 року

Дата: 04.08.2021 10:11
Кількість переглядів: 2592

Діяльність персоналу Краснопільського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області протягом першого півріччя 2021 року спрямовувалась на виконання завдань щодо реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань та пробації; реалізації досудової, наглядової та пенітенціарної пробації; організації взаємодії з органами державної влади, місцевого самоврядування, громадськими та благодійними організаціями; забезпечення контролю за дотриманням прав людини і громадянина при виконанні покарань, не пов’язаних з позбавленням волі; розширення та зміцнення зв’язків із засобами масової інформації щодо всебічного висвітлення діяльності служби пробації з метою формування об’єктивної громадської думки про державну політику у сфері пробації.

 

 

І.НАГЛЯДОВА ПРОБАЦІЯ:

У звітному періоді поточного року по обліку Краснопільського районного сектору з питань пробації Сумської області пройшло 75 осіб, неповнолітніх на обліку не перебувало  2020 році – 1).

Станом на кінець звітного періоду всього на обліку перебуває 40 осіб (засуджені та особи, притягнуті до адміністративної відповідальності у виді громадських робіт вцілому).

По видам покарання:

засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю – 4 особи (2020  –   4 особи);

  •  засуджених до громадських робіт – 4 особи (2020  – 5 осіб);
  •  засуджених до виправних робіт – 0 осіб (2020 –  1 особа);
  • засуджених до штрафу – 6 осіб (2020 – 6 осіб);
  •  звільнених від відбування покарання з випробуванням та звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до 3-х років – 25 осіб (2020  – 31 особа);
  •  порушники до яких застосовано адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт – 0 осіб (2020 –   5 осіб);
  • адміністративне стягнення у вигляді виправних  робіт – 0 (2020 1 особа).
  • особи, яким призначено стягнення у виді суспільно-корисних робіт – 1 особа (2020 –   5 осіб). (Перераховано коштів з бюджету громади 12 506.88)

Протягом 2021 року працівниками сектору було направлено клопотання про скасування звільнення від відбування покарання до Краснопільського районного суду Сумської області щодо скасування засудженим особам іспитового строку у зв’язку з невиконанням ними покладених на них судом обов’язків.

За І-ше півріччя 2021 року по Краснопільському районному секторі не перебуває осіб, щодо яких направлялися подання до ВП №2 (с. Краснопілля) Сумського РУП ГУНП в Сумській області, щодо оголошення в розшук засуджених осіб.

 

Штрафи:

У 2021 році по обліку Краснопільського районного сектору з питань пробації області пройшло 7 осіб, які були засуджені до покарання у виді штрафу (з них 0 н/л). На кінець першого півріччя на обліку перебуває  4 таких особи. З перебуваючих на обліку, розстрочено виплату суми штрафу – 2, відносно однієї особи подання перебуває на розгляді (Острог К. І., 13600), відносно ще однієї (Білий В. М.. 850 грн.) особи відмовлено у задоволенні клопотання, оскільки засуджений вчинив кримінальні правопорушення передбачені ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 185. ч. 1 ст.299 та ч. 1 ст. 360 КК України та перебуває в місцях позбавлення волі.

         Повторна злочинність:

У звітному періоді не надходила інформація щодо скоєння засудженими нових кримінальних правопорушень.

ДОСУДОВА ПРОБАЦІЯ

Протягом звітного періоду на адресу Краснопільського районного сектору з питань пробації надійшло 3 ухвали суду про необхідність складення досудових доповідей, з яких – 1 щодо неповнолітнього. Із загальної кількості 1 ухвала Краснопільського районного суду Сумської області з терміном  підготовки менше 10 днів. За участю обвинуваченого складено 2 ДД. Надано висновок про можливість виправлення обвинуваченого без позбавлення або обмеження волі на певний строк у 3 випадках.

ПЕНІТЕНЦІАРНА ПРОБАЦІЯ

У звітному періоді  поточного року на адресу Краснопільського районного сектору надійшло 3 повідомлення-запити від установ виконання покарань (слідчих ізоляторів) відносно 1 особи. З них: 1 щодо можливості проживання; 1 щодо можливості працевлаштування; 1 - щодо сприяння в організації соцпатронажу засудженим віком до 35 років. У ході підготовки до звільнення відносно однієї особи питання щодо працевлаштування, проживання та реєстрації,  сприяння в організації соцпатронажу засудженим віком до 35 років вирішені повністю, відповіді позитивні. Повідомлення направленні до установи виконання покарань.

За звітний період (І півріччя 2021 року) внаслідок активної співпраці з партнерськими організаціями – надавачами відповідних послуг на офіційних веб-ресурсах протягом звітного періоду було опубліковано 16 публікацій, у друкованих ЗМІ було опубліковано 1 статтю.

Протягом І-го півріччя 2021 року на адресу філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області надсилалися відомості про вихід матеріалів у районних, міських і центральних засобах масової інформації за звітний період 2021 року. Щомісяця публікується не менше двох статтей. Загальна кількість опублікованих матеріалів за шість місяців становить 17 публікацій 

Одним з нагальних проблемних питань у роботі Краснопільського районного сектору, яке залишається на постійному контролі є залучення волонтерів пробації задля надання дієвої допомоги у здійсненні соціально-виховної роботи із суб’єктами пробації.

Тому, бажаючих долучитися до волотерства, запрошуємо до співпраці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора