Миропільська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вишиванки в Малій Рибиці

Дата: 17.05.2019 11:59
Кількість переглядів: 1034

             

               Українська народна вишивка — унікальне явище духовно-матеріальної культури нашого народу. У продовж тисячоліть у народній вишивці знаходили і, на щастя, знаходять відображення думки і настрої людини, що її творила, краса природи, полохливий світ думок майстринь, їхні сподівання на кращу долю, людські вірування, оберегова символіка речей, позначених візерунком нитки й голки.
              І сьогоодні,саме 16 травня в Малорибицькій філії Миропільського НВК в прекрасний та сонячний день жителі села,працівники школи,культури,сільської ради,школярі та дітлахи дитячого садочка з неабияким ентузіазмом відзначили всесвітній День Вишиванки!


Лунали прекрасні тематичні пісні від учнів школи, та вчителів,декламувалися красиві вірші від школярів та маленьких дошкільняток. "вишивану" пісню всім присутнім виконав народний аматорський жіночий колектив "Калина".
Дуже не звичним і цікавим відбулася хода гостей та школярів від воріт школи,де маленькі україночки запросили гостей "хлібом,сіллю та добрим,щирим словом".
                 Була майстерно підібрана виставка виробів із вишитими орнаментами.котру підготували бібліотекарі Рагуліна В.М. та Нікітіна А.О.
               А фінальним акордом заходу став танцюваьний драйвовий флешмоб від учнів школи.


               І хотілося сказати наостанок :якою б не була в кожного з нас доля, як би не складалися обставини життя, яким би не було становище в Україні та у світі, яка пора року не була би за вікнами наших осель, нас поважатимуть доти, доки ми поважатимемо самих себе, доки ми пам'ятатимемо про своє коріння і шануватимемо наші традиції!

Крижна О.М., директор Малорибицького БК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора