Миропільська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чорнобиль…

Дата: 26.04.2019 15:49
Кількість переглядів: 778

                   Фото без опису

                                     Чорнобиль… Слово це стало символом горя і страждання, покинутих домівок.

 

     Минуло 33 роки від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу.

 

Фото без опису

     У день 33-ї роковини Чорнобильської катастрофи, в залі засідань адміністративного приміщення Миропільської сільської ради відбулася зустріч ліквідаторів аварії громади з представниками місцевого самоврядування.

 

    Найбільше хвилє ліквідаторів питання соціального захисту, пенсіного забезпечення та використання права на приватизацію землі для особистого селянського господарства. Під час зустрічі Миропільський сільський голова Олена Ординець відповіла в межах компетенції на проблемні питання. Зокрема, стосовно  надання матеріальної допомоги сім’ям ліквідаторів. Окрім того, сільський голова проінформувала, що до 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи в сільському бюджеті передбачено кошти  ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції, постраждалим внаслідок цієї техногенної катастрофи, які будуть виплачені до Дня ліквідатора. 

Виконком Миропільської сільської ради

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора