Миропільська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Свято у Великому Приколі

Дата: 29.10.2018 16:38
Кількість переглядів: 1073

           

           В жовтні  жителі  Великого Приколу святкували день квітучого, працьовитого  села.

      Для жителів Великого Приколу немає кращого місця на землі, адже тут жили їхні предки, тут із діда-прадіда  виховували  у любові до ближнього, в пошані до праці. Тут кожен куточок посміхається теплом і затишком, чимось таким рідним і неповторним. А починається рідне село з верб, що нависли над ставом, з домівок, що усміхаються віконцями, з працьовитих і щирих людей.

      Цього дня біля сільського клубу та в залі   зібралися мало не всі жителі села. Зал  до урочистого дня по святковому прикрашений. Люди мали змогу придбати продукцію від  ТОВ АФ «Псьол»

     У фойє  розміщена виставка сільських умільців, яка  стверджує, що народні творчі промисли ( Брюховецька І.В., Брюховецький С.М., Іскрич С.М., Іскрич В.В.), вишивки Колесник В.І., Кравченко М.В., Миколенко Н.К.),  живуть в наших селах і, навіть,  більше того набувають нових кольорів та напрямків розвитку. У вмілих руках майстрів оживають  різноманітними барвами. Радують всіма кольорами веселки вироби виготовлені із застосуванням бісеру (Кочура М.І., Дегтяренко В.В). Особливу увагу привернули фотоальбоми та буклети про історію та сьогодення  села, також  тематичні папки про життя нашої громади.  

      Розпочалось святкове дійство.

      З найтеплішими словами до присутніх звернулися виконуюча обов’язки старости села О.М.Кочура,  миропільський сільський голова О.О.Ординець, завідуюча відділом освіти, культури, молоді, спорту та туризму Миропільської сільської ради Н.П.Борозенець,  директор  ТОВ АФ «Псьол» М.П. Калініченко, які привітали присутніх зі святом, побажали міцного здоров’я, добра, щастя, родинного затишку  в їх оселях, благополуччя та достатку в сім’ях,  мирного неба на нашій українській землі.  Як годиться, за давнім українським звичаєм, дорогих гостей зустрічали запашним короваєм. Олена Олексіївна відзначила грамотами завідуючу Дозвіллєвим об’єктом Дяговець Ганну Микитівну за багаторічну сумлінну працю в галузі культури та збереженні народних  традицій, та начальника відділу Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв Колесника Євгена Едуардовича за розробку інформаційної продукції Миропільської сільської ради, а М.П. Калініченко вручив грошові премії кращим  працівникам АФ ТОВ «Псьол»  Щербаку В.І., Дегтяренку І.Г., Іскричу О.О.

      Далі розпочалася змістовна і цікава концертна програма, яка  була  насичена  виступами  учасників художньої самодіяльності Малорибицького Будинку культури, місцевих школярів. Пісенні дарунки і веселі гуморески звучали для земляків у виконанні Марії Куренінової.  Ведуча  свята Аліна  Лазаренко згадала часи Великої Вітчизняної війни, афганців, чорнобильців-ліквідаторів, учасників АТО, матерів-героїнь та багатодітні сім’ї, подружні пари, ветеранів педагогічної праці, працівників соціальної сфери,трудівників села, пенсіонерів  і ветеранів сільського господарства.

     Було віддано шану й сільським довгожителям,  які пройшли нелегкий життєвий шлях, піднімали село у найскладніші післявоєнні роки, виховували дітей та онуків. Це – Брюховецька  Мотря Омелянівна, , яка 27 березня відсвяткувала свій 100-річний ювілей , Пилипенко Любов Афанасіївна, Дегтяренко Іван Савелійович. Наймолодшим жителям села – Іскрич Марійці  та Дяговець Олександру вручили подарунки.

     Протягом  свята відчувалася атмосфера родинної  щирості, теплоти, яка можлива тільки в українському селі. Наприкінці заходу  всі присутні отримали шоколад «Великий Прикіл», де зображені мальовничі  краєвиди цього села, розроблені  уродженцем   Великого Приколу Євгеном Колесником.

     Дякуємо спонсорам свята – директору  ТОВ «Агро «Колос-2017»  Міхнєву М.В., депутату Краснопільської районної ради Твердоусу І.С., директору  ТОВ АФ «Псьол»  Калініченку М.П.  Щиро дякуємо їм за підтримку.

Свято села  придало  оптимізму  і віри в краще майбутнє. Адже наш український народ того вартий!

А.Нікітіна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора