Миропільська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Масляна у Миропіллі – традиційне свято сотень поколінь!

Дата: 22.02.2018 09:24
Кількість переглядів: 1213

Фото без опису

 Масляна у Миропіллі – традиційне свято сотень поколінь!

Масляну святкували,
Люту зиму проводжали.
Були танці, були співи
Та й млинці усім на диво!
.

    Масляну святкують в останній тиждень перед Великим постом. Це свято уособлює пробудження природи від зимового сну, означає наближення польових робіт.    Головною стравою на Масляну є, як відомо, млинці. Той,  хто не скуштував млинців упродовж тижня, мав чудову нагоду поласувати ними 17 лютого у с. Миропілля. Цього дня на жителів села та гостей чекали масничні розваги з конкурсами, пісні, танці та смачні страви. Миропілля частувало гостей гарячим чаєм, млинцями, варениками, а також  кулішем, приготованим за старими козацькими звичаями.

    Свято Масляної відоме народними  гуляннями:  танці, співи, катання на санчатах, спалення на вогнищі масляного опудала. Тож і ми вирішили не порушувати традицій та порадували гостей запальними піснями у виконанні: А.Березовської, Д.Євенко, В. Степченко, С.Денисенка, О.Заїки, Є. Коломійченко, Н. Бортник, Ю. Гавриченко, О. Підповітної, П. Бондаря, І. Махно, гурту «Миропільчанки».   В.Забаренко та С. Скибіна смішили народ до сліз цікавими гуморесками.

   Як і ведеться на святі були присутні Зима (В. Степченко), Весна (В. Півторацька) та Масляна (К. Радіонова). Насміялись досхочу, під час сценок «Як жінка чоловіка продавала» у виконанні Є. Поздєєва, К. Кирпаля, Є. Ніколаєнка та А.Піддубного та сценки «Кумушки» у виконанні А. Федорківської та М. Семененко. Чарівні ведучі (Я. Іскрич та Т. Фоменко) вміло провели свято Масляної, закликали до розваг та конкурсів.

    Поруч із сценою малеча мала змогу покататися на коні та поласувати солодкою ватою.

   За традицією було спалено опудало Масляної, на добру долю, та гарний врожай.

   Свято удалось на славу!

 

Велика подяка всім, хто долучився і допоміг провести таке незабутнє свято!

 

  Директора БК№1, БК №2

Степченко Т.П. та О. М.Дзись

Художній керівник

І.І. Махно

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора