Миропільська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перший крок до відродження славнозвісного Миропільського ярмарку зроблено!

Дата: 12.08.2018 09:24
Кількість переглядів: 2611

Фото без опису

Цими вихідними, 11 серпня 2018 року Миропільська громада «відгриміла» свій другий день народження. Хоча «День  народження» громади 25 серпня та організаційним комітетом, створеним для проведення свята, було вирішено провести захід саме в дні, в які раніше проводився ярмарок.

Ще в червні рішенням виконкому було почато підготовку до проведення Дня Миропільської об’єднаної територіальної громади.

Немало зусиль було прикладено членами організаційного комітету та працівниками сільської ради: благоустрій території, сценарій, підготовка номерів, розроблення схеми проведення, організаційних моментів, тощо.

Проте сили було витрачено не марно. Ще з вечора п’ятниці почали заїжджати курені сіл громади.

Фото без опису

Фото без опису

А з ранку вже на всю потужність Миропільська громада заявила про своє свято: о 9 годині розпочався футбольний турнір серед команд Миропільської ОТГ, запрацювали парк розваг для дітей, пікнік-парк, «Парк ремесел», фото виставка та торгові ряди з виробами декоративно-ужиткового мистецтва.

Фото без опису

Під дзвін української пісні об 11 розпочалося представлення куренів сіл громади: Запсілля, Велика Рибиця, Грунівка, Мала Рибиця, Миропілля та Сінне. Господинями куренів було представлено не тільки культурні здобутки  своїх сіл, а ще й традиційну страву. Всі курені були нагороджені грамотами за перемогу в різних номінаціях, адже кожен курінь зі своєю стравою був унікальний.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

В цей час вже наповнювалося жителями та гостями громади свято: дзвінко веселилися діти на атракціонах, а повітря «насичено пахло святом».

А вже о 14 годині розпочалася і офіційна частина свята, зазвучав державний гімн України. Не приховуючи хвилювання, щиросердечно зі святом привітала Миропільський сільський голова Ординець Олена Олексіївна. Коротко розповіла про досягнення «молодої» громади та плани на найближче майбутнє, подякувала жителям, місцевому бізнесу та аграріям за підтримку.

Фото без опису

Разом з ведучими Ганною Підповітною та Наталією Корж розпочалося свято із фестивалю української пісні « Моя громада – пісенний край», де виступали: народний аматорський хоровий колектив Сіннівського будинку культури, керівник – Володимир Іванович Пугач, жіночий вокальний колектив «Калина» Малорибицького будинку культури, вокальний аматорський колектив «Сузір’я» Запсільського сільського клубу, вокальний колектив «Чарівниці» Великорибицького будинку культури, чоловічий ансамбль Сіннівського будинку культури, тріо «Вишиваночки» у складі Рожівець Ганни, Вікторії Рябчук та Тетяни Мофи, аматори Ірина Махно та Наталія Бортник, Микола Кулик та Олена Підповітна, жіночий вокальний колектив  «Миропільчанки», танцювальний колектив «Надія» Запсільського сільського клубу, дитячий танцювальний колектив Запсільського сільського клубу, танцювальний колектив Миропільського будинку культури «Фаворит».  

 

Фото без опису

 

       По завершенню офіційної частини, слово для привітання мали Катерина Приходько - обласний депутат партії ВО «Батьківщина», яка прибула з подарунком , картиною місцевого художника, щоб привітати Миропільську громаду з святом, та була вражена організацією та масштабом проведення. Також до привітання приєдналися голови фермерських господарств, які не були осторонь свята, адже вони є невід’ємною частиною розвитку громади, за що і були нагороджені дипломами та сувенірами від імені керівництва громади. Також під бурні оплески було нагороджено найактивніших мешканців громади та кращих працівників.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

       Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника загиблих воїнів, меморіальної дошки Піддубного Віталія Володимировича, який загинув під час проведення антитерористичної операції, вшанували подвиги бійців, які здобули Перемогу у Другій світовій війні та українських військових та добровольців, які сьогодні відстоюють цілісність і незалежність нашої держави.

       Наступним усім бажаючим запропонували взяти участь у змаганнях із армреслінгу, гирьового спорту та дартсу. Перемогу у змаганнях з армреслінгу отримав Сергій Федорковський, у гирьовому спорті - Іван Санжар, а у змаганнях з дартсу - Петро Юрченко. Що ж до футболу, то перемогу у турнірі здобула команда с. Миропілля «К-11», друге місце - «Студенок», третє - «Ветерани».

       О 18 годині розпочався концерт української естрадної пісні, на якому українською душею зазвучали голоси       О.Степанової, колективу Перепілочка, Є.Коломійченко, Н. Богданової,         Н.Корж,     О. Крижної,  М.Кулика, Г.Рожівець,       К. Ладної,  дуету Оксамит. Виконанням бітбоксу «запалив» публіку Іван Санжар. Драйву концерту додали танцювальні колективи Миропільської громади.

Фото без опису

       Близько десятої вечора, з першими зірками, в небі запалав святковий феєрверк та розпочалася дискотека із неперевершеним DJ Max. Сюрпризом для молоді стала неочікувана поява на сцені О. Крижної в образі Ольги Полякової.

Фото без опису

Фото без опису

       Дякуємо всім працівникам сільської ради, старостинських округів, клубним та бібліотечним працівникам, аматорам культури та мистецтв громади, всім хто прикладав зусилля для проведення свята та гостям за підтримку. Особлива подяка спонсорам спортивних змагань, лотерейного розіграшу та гастрономічного фестивалю: Калініченку В.М., Кулагіну Є.О., Власенко В.М., Алексенко М.Д., Дещаківському В.І., Миропільському споживчому товариству.

         Щиро сподіваємось, що це лише перша ластівка на шляху до відродження славнозвісного Миропільського ярмарку та нове свято, яке стане традиційним для Миропільської об’єднаної територіальної громади.   

 

Виконавчий комітет

Миропільської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора