Миропільська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мала Рибиця відзначила свято Дня села

Дата: 30.07.2018 08:26
Кількість переглядів: 1565

                             Фото без опису

                               Зеленіють поля, небеса голубіють над ними.

                              І шепоче їм вітер грайливо солодкі слова,

                               Пролягла крізь роки, між полям пологими  тими

                                Споришева дорога до рідного мого села…

 Так вже склалося,що традиційно в кінці липня село Мала Рибиця відзначає свято Дня села.В цьому році нашому селу виповнилося 345 років.І ми вирішили ,що цей захід нам потрібно провести на такому рівні,щоб односельчанам і гостям запам’яталося  на довго і по собі залишило лише позитивні емоції.

Багатий наш край талантами, народними умільцями.  Яскравими доказами цих слів стали експонати  виставки декоративно-прикладного мистецтва «У світі прекрасного», яку підготувала бібліотекар А.О.Нікітіна для жителів та гостей нашого села. Розмаїттю даної виставки немає меж. Роботи майстринь представлені у різних стилях, а саме: вишивка–(Бібік В.Ф.,Сиволожської Г.С., Єльнікова М.В.),  ваза з квітами із паперових трубочок (Міхнєва Г.Г.), картина-мозаїка з паєток та квілінг  (Лисенко А.Ю) , картини (Морєва Н.І),  декоративні вироби в стилі декупаж( Берлет С.В.), бісероплетіння (Крижна О.М., Міщенко Г.М.), вироби із бісеру , квілінг (Єльнікова Н.П.),  вишивка бісером (Вакуленко О.В), дощечки розписані петриківським розписом (Лисенко О.В).Також були представлені  вироби учнів нашої школи та багато іншого. Присутні з цікавістю розглядали  фотоальбоми про історію та сьогодення нашого села, тематичні папки про творчий шлях аматорського колективу «Калина»,  «Щасливі разом» - подружжя , які прожили у парі більше п’ятидесяти років.  Але особливу увагу відвідувачів привернув стенд «Наші земляки – учасники військового параду до Дня Незалежності України»  на якому висвітлені  фотографії наших земляків: Лисенка Станіслава Геннадієвича, Шепотька Сергія Володимировича, Заставенка Євгенія Івановича, Сапронова Костянтина Володимировича. Люди  роздивлялись фото, обговорювали події, відображені на цих кадрах  Кожен присутній мав змогу насолодитися оформленням виставки, роботами сучасних майстринь, та неповторністю технічного виконання виробів.
Відкрили свято жіночий колектив «Калина» із піснею «Рибичани,мої рибичани».Вправні  та прекрасні ведучі Лазаренко А. та Шепотько Л. завзято вели захід .Жителів села та гостей  привітали теплими та щирими словами почесні гості.А саме:в.о старости Малорибицького старостинського округу Кочура О.М.,сільський голова Миропільської об’єднаної територіальної громади Ординець О.О.,начальник відділу освіти,молоді і спорту,культури та туризму Борозенець Н.П.,депутат Сумської обласної ради Приходько К.С.,депутат Краснопільської районної ради Приходько М.В.,виконуючий обов’язки старости Запсільського старостинського округу Влезько П.І.,сільський голова с.Т ур’я Гуцал Л.М. та головний інженер ТОВ Агрофірми «Псьол» Баранов П.В.
   Почесними грамотами та подяками від виконуючої обов’язки старости були нагороджені Гончаренко М.П. за багаторічну та сумлінну працю в органах місцевого самоврядування та Рагулін М.Ф. за багаторічну та сумлінну працю в галузі освіти,також відзначені подарунками наймолодші жителі нашого села –Леунов Мирослав,Мороз Єлизавета,Піддубний Макар,Заставенко Єлизавета,Тряпіцин Віктор.Нагороджені грамотами працівники сільського господарства ТОВ Агрофірми «Псьол» Бортник А.М.,Ілляшенко О.В.,Шеліхов О.В.,Заїка В.А. та Лисенко А.М.,які вручив головний інженер ТОВ  Агрофірми«Псьол» Баранов П.В.

Фото без опису

Гості були запрошені до перегляду концертної програми.Солісти Малорибицького БК,а саме Крижная О.,Вакуленко О.,Ваніна А.,Малахова Д.,Євдокімов О.,Бортник К.,Лопатченко Д. та жіночий колектив «Калина» на протязі всього концерту розважали своїми піснями глядачів та гостей свята.Веселого настрою додали  дитячий колектив «Рибичаночки»,а  різноманітності і колориту нашому заходу додали запрошені гості:жіночий колектив «Сузір’я» Запсільського сільського клубу,соліст  Санжар І. із виконанням  біт боксу, і звичайно ж заряджав позитивом танцювальний колектив «Надія»,та не менш цікавими танцювальними композиціями порадували дівчатка із танцювального колектива «ALAZON»(Сітало Ю. та Буцька В.) із м.Суми.
     Не зважаючи на літнє палке сонечко,наше свято продовжувалося.Ведучі запропонували глядачам переглянути  веселі постановки на різні життєві ситуації,які час від часу трапляються в селі.Неперевершені «Малорибицькі бабушки»,у виконанні Ваніної А,,Кісіль Н.,Романченко В. та Лазаренко А. викликали посмішки у глядачів своїм танцем та балачками.А музична пісня-постановка «Ой,невістка»,що виконали Малахова Д.,Євдокімов О. та Лазаренко А. не залишили байдужими нікого!Продовжували підтримувати веселий настрій Ваніна А. та Кісіль Н. у постановці «Сонечко» та Леунова Д.,Романченко В. і Романченко Є. у ролику  «Візит до перукарні».
   На такій веселій і позитивній нотці гості свята були запрошені посмакувати смачним кулішем,який приготували наші незмінні помічниці Єльнікова В.М. та Тряпіцина Г.Г.,мали можливість придбати продукцію від ТОВ Агрофірми «Псьол»,а також поласувати запашною кавою, різноманітними охолоджуючими і зігріваючими коктейлями,що професійно готував Ільченко О.
     Дітлахи жваво  розважалися на атракціонах,батутах ,надувній гірці та смакували солодкою ватою.Лунала запальна весела музика від    музичного оператора  Боклаг С., панувала прекрасна святкова атмосфера.Люди веселилися від душі.Як тільки сонце зайшло за горизонт і ввімкнулися світлові ефекти на сцені,розпочалася довгоочікувана  шоу-програма двійників.Глядачів заряджали позитивом  «Оля Полякова»,»Вєрка Сердючка», «Дзідзьо» та «ТІК».

Фото без опису

Емоційна, драйвова дискотека лунала до самого світання і втомлені,але щасливі люди розходилися по домівкам.Свято Дня села в Малій Рибиці вдалося на славу завдяки спільним зусиллям працівників Малорибицького старостинського округу,аматорів народного мистецтва,працівників культури та небайдужих жителів нашого села. Була проведена дуже клопітка і просто титанічна робота.Висловлюємо вдячність Пономарьову П.М.,Малахову Д.Л.,Євдокімову О.О.та Шепотько М.В.за те,що не зважаючи на палючу спеку,вони старанно підготували територію для проведення Дня села.


     Щиро дякуємо за фінансову підтримку Миропільській сільській раді та товаровиробникам Калініченку М.П.,Міхнєву М.В.,Климашівському Ф.І. ,Шепотько О.М. та депутату Сумської обласної ради Приходько К.С.
                                                     

                                                                      О.Крижная,директор Малорибицького БК                         

А.Нікітіна,завідуюча  сільською бібліотекою.

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора