Миропільська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ой на Івана, та й на Купала

Дата: 09.07.2018 11:32
Кількість переглядів: 1507

Просимо друзі не минати

на Купала повертати

Гостем будете громаді

В Миропіллі всім Вам будем дуже раді.

Звідки походить назва «Івана Купала»? Можливо, і від того, що в давнину у слов'ян була прекрасна богиня літнього сонцестояння, сонця й води Купала.

Літні люди говорять, що в день свята потрібно раненько встати, бо сонце буде купатися. Тільки встати треба дуже рано, щоб побачити схід сонця. Як воно зійде, до нього хмарка маленька підпливає, і сонце в хмару пірнає, купається і всяким – зеленим, червоним, голубим, рожевим, жовтим – кольором переливається.

Наша громада здавна славиться своїми працьовитими людьми,та чудовими традиціями. Однією з таких традицій є святкування Івана Купала- коли цілющі трави набирають сил, коли за легендою розквітає квітка папороті. Дуже приємно, що не зважаючи на негоду всі мешканці та гості приєдналися до купальських гулянь. На святі Івана Купала Миропільчани мали змогу повеселитися,поспілкуватися,  потанцювати та взяти участь у традиційних конкурсах на найкращий купальський віночок в якому перемогли три учасниці:Д.Петренко,Ю.Дворецька та Н.Остапенко..

Фото без опису

Також відбулися традиційні пошуки загадкової квітки папороті, яку знайшла В.Євланова. Театралізоване свято було тривале та змістовне. Глядачі,що розмістилися перед імпровізованою сценою,мали змогу із цікавістю спостерігати за розвитком подій та із захопленням поділитися між собою враженнями про побачене і почуте.

Присутніх вітали аматори сцени:

Фото без опису

Водяник(Є.Поздеєв),Кікімора(А.Піддубний),Чорт(Є.Ніколаєнко),Русалочки(В.П’ятикоп,Л.Півторацька,С.Карпенко,А.Федорківська),гурт «Миропільчанки»,

Фото без опису

танцювальний колектив дівчат під керівництвом Н.М.Кулик,та солістів: Є.Коломійченко, О.Заїка,К.Морозова,В.Степченко,І.Махно,Н.Бортник,С. Денисенко,Д.Петренко,С.Прилепа,Н.Богданова, М.Кулик,Д.Євенко,Ю.Гавриченко,А.Березовська. Уміло провела вечір ведуча(М.Симоненко).

Коли ж землю почали огортати сутінки,запалало купальську багаття,скликаючи охочих «очиститись вогнем». Проте молодь більше цікавила дискотека,яка розпочалася трохи згодом.

Нам дуже приємно усвідомити те, що ми з вами разом можемо не тільки працювати ,але і гарно святкувати наші традиційні українські свята. Дякуємо тим,хто допоміг в організації свята.

 

                                   Бажаємо всім здоров’я

Маленьким і старим.

Бажаємо, щоб мрії збувались

І вдача завжди посміхалась.

В душі, щоб співала весна

Хай стелиться доля ясна.

 

З повагою, директори Степченко Т.П., Дзись О. М.

та художній керівник Махно І.І.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора