Миропільська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Туристичний кластер Сумщини – перспективи створення та онлайн-просування

Дата: 10.11.2017 15:38
Кількість переглядів: 1425

Про те, як розвиток туризму допоможе об’єднаним територіальним громадам у розвитку територій, говорили, 9 листопада, у конгрес- центрі Сумського державного університету, під час форуму «Туристичний кластер Сумщини – перспективи створення та онлайн-просування». Захід зібрав спеціалістів у галузі розвитку культури з Сумщини, Київщини, Львівщини та Одещини.

Також у заході взяли участь і представники Миропільської об’єднаної територіальної громади: сільський голова - Ординець Олена Олексіївна, секретар ради - Кулик Микола Олександрович та начальник відділу освіти, молоді і спорту, культури та туризму Миропільської сільської ради - Борозенець Наталія Павлівна.

Сумський відокремлений підрозділ «Центру розвитку місцевого самоврядування», створений в рамках Програми "U-Lead з Європою"та при підтримці Мінрегіону, на форумі заявив про себе панеллю «Розвиток туризму в об’єднаних територіальних громадах». Представники центру: радник з питань регіонального розвитку Григорій Стариков та радник з питань управління місцевими фінансами Юрій Петрушенко, говорили про те, що на екологічно чистій території Сумщини є потенціал розвитку туризму, який можна використовувати для ОТГ, як джерело фінансових надходжень, соціально-економічного розвитку, адже це, і нові робочі місця, нова освіта, новий розвиток громад.

Задача центру - активізувати ці питання, допомогти громадам інвентаризувати туристичні об’єкти, які б могли стати однією з точок розвитку для ОТГ Сумщини, вважають фахівці. Потрібно ознайомити з кращими туристичними практиками, з інших регіонів, об’єднані територіальні громади. Після - зібрати пропозиції ОТГ щодо розвитку в цій галузі, які потребують промоції та лобіювання на рівні органів влади, і допомогти зробити ті об’єкти, які в них є, туристично привабливими.

Перш за все для Сумщини, у туристичній сфері , потрібен розвиток активного та зеленого туризму. Звісно, не потрібно знімати з рахунків історичні пам’ятки з 1000-літньою історією. Вони також могли б стати об’єктами, які фінансово наповнюють місцеві бюджети,і забезпечують популярність та впізнаваність громад.

https://www.facebook.com/hashtag/%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BC%D0%BE_%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%BC?source=feed_text&story_id=1237037326430509


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора