Миропільська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗАКОН «МАСКИ-ШОУ СТОП»

Дата: 27.11.2017 15:33
Кількість переглядів: 1103

Фото без описуЗАКОН «МАСКИ-ШОУ СТОП» - ЕФЕКТИВНИЙ СПОСІБ ЗАХИСТУ БІЗНЕСУ

Прийнятий парламентом закон про зменшення тиску правоохоронців на бізнес -  покликаний встановити баланс між ефективним розслідуванням і захистом прав господарюючих суб‘єктів та громадян України.

«Сенс закону «маски-шоу стоп» не у тому, щоб якось звузити права правоохоронних органів, а у тому, щоб забезпечити баланс між захистом прав господарюючих суб‘єктів та громадян України і дотриманням законодавства з боку правоохоронних органів. Тобто в ідеалі повинні бути ефективні розслідування правоохоронців з дотриманням прав бізнесу», - сказала заступник Міністра юстиції Олена Сукманова під час міжнародної конференції на тему: «Кримінальний процесуальний кодекс України: проблеми застосування та перспективи удосконалення».

За її словами, сьогодні по всій країні не виконується чинна норма КПК про обов‘язок слідчого забезпечити відеофіксацію обшуку, якщо є відповідне клопотання від учасника такого обшуку. «Ця норма не виконується, оскільки немає покарання за її невиконання. Тому прийнятим законом передбачено, що відеофіксація обшуку є обов‘язкова. І крапка. Ми не хочемо говорити про відповідальність за недотримання цієї норми. Ми кажемо, що обшук без відеофіксації не є доказом в суді»,- наголосила заступник Міністра юстиції.

#МаскиШоуСтоп #МінЮст #MinJust4U #ПРАВОВА_ДОПОМОГА #СКАЗАНО_ЗРОБЛЕНО #КОМАНДА #ПЕРЕМОГА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора