Миропільська громада
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

OPENMARKET (СЕТАМ) ВІД МІН’ЮСТУ – ПРИКЛАД ЧЕСНИХ ТА ПРОЗОРИХ ТОРГІВ

Дата: 12.10.2017 09:30
Кількість переглядів: 1334

Фото без опису

З квітня 2014 року Мін’юстом в Україні запроваджено пілотний проект системи реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів. З липня 2014 року почалися торги на майданчику Системи електронних торгів арештованим майном. У серпні 2015 року було створено майбутнього адміністратора системи - ДП “СЕТАМ”.

             Серед пріоритетних напрямків діяльності нової Системи – реалізація активів за балансу комерційних банків, добровільна реалізація майна юридичних та фізичних осіб, реалізація непрофільних/неліквідних активів державних підприємств та органів місцевого самоврядування, а також реалізація майна підприємств – банкрутів

             З початку адміністрування системи підприємством ДП «СЕТАМ» (26.10.2015) реалізовано 20 942 тис. лотів загальною вартістю понад  3 млрд гривень, із них по Сумській області майже 40 млн. грн.  Ціни реалізації у порівнянні зі стартовими у середньому зросли більш ніж на 10%. Надходження до державного бюджету від діяльності ДП “СЕТАМ” понад 300 млн гривень. Крім того, за рік підприємство передало більше 30 тис. одиниць майна соціальним установам та військовим на безоплатній основі.  

             “СЕТАМ” постійно шукає нові сфери реалізації майна і розширює коло замовників. Наразі держпідприємство успішно співпрацює з державними та комерційними банками та розширює практику добровільної реалізації майна фізичних та юридичних осіб.

            Серед останніх перемог команди електронного майданчику OpenMarket (ДП “СЕТАМ”) – першість у фіналі національного конкурсу проектів на основі відкритих даних Open Data Challenge. Усього на конкурс було подано 170 заявок з усіх регіонів і тільки 10 кращих, серед яких і проект OpenMarket.Вугілля, пройшли у фінал. Учасники протягом двох місяців проходили програму інкубації в 1991 Open Data Incubator, де під керівництвом досвідчених менторів і експертів доопрацьовували свої проекти. У підсумку команда OpenMarket отримала перший приз – 600 тисяч гривень винагороди за своє інноваційне рішення на основі відкритих даних.

            OpenMarket.Вугілля - це платформа для проведення аукціонів з продажу вугілля усіх типів. Доступ до продажу матимуть усі типи продавців (виробники, імпортери) та покупців (виробники тепла та електрики, комунальні підприємства, побутові споживачі). Продаж відбуватиметься за принципом аукціону.

Без черг! Без хабарів! Без бюрократії!

 

#MinJust4U #МінЮст #ОНЛАЙН #КОМАНДА #ПЕРЕМОГА #СКАЗАНО_ЗРОБЛЕНО #сетам #чесніторги #продативсе

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора